Learning is for dumb people! by Audrey

2013.10.22 14:28

2013. október 22. - Kollégiuma szoba, radiátor

 

A jó időnek hivatalosan is vége. Eső, hideg, szél...szerencsére a hajunk még mindig király. No nem a Taftnak köszönhetően, hanem egy olyan elmés találmánynak, mint a sapka. Merthogy igen, sapka, sál, kesztyű nélkül ki ne tegyétek a lábatokat. Még jó, hogy van téli kabátom...ja várj!! ....NINCS!!!!

Szóval az elmúlt hetekben Adrienn legnagyobb örömére beindult a téli kabátkeresés és a tegnapi nappal be is fejeződött, mert megvettem a legszebb kabátot. :) Furcsa, de Adri ennek jobban örült, mint én magam. :D

A hideggel együtt a tanulmányaink is beindultak, hiszen már mindegyik óránknak tudjuk a vizsgakövetelményét, ami igen ijesztő. Szóbeli vizsga itt nem nagyon van. Kutatást, 3000-3500 szavas esszéket kell csinálnunk minden órára. Ez fogja adni a jegyünk 60%-át. Ezek mellett a jegyünk többi százalékát másfajta feladatok fogják kitenni. Pedagógia órán például azt a 40%-ot egy interjú keretében fogjuk megkapni, ami azt jelenti, hogy vannak megadott kérdések amiket ki kell dolgoznunk és azokból hármat fognak nekünk teljesen random felrakni. Ilyen kérdésekkel találkoztunk eddig, hogy nekünk mi a pedagógiai filozófiánk vagy egy olyan egyszerűen LÁTSZÓ kérdés, hogy miért szeretnél tanár lenni? Nos persze ezekre a sablonszerű válaszok nem jók, látniuk kell a szenvedélyedet a szakma iránt és persze ha hivatkozol különböző személyekre vagy írásokra, az emeli a százalékodat. Az egész interjút felveszik. Ez itt nagyon népszerű dolog. Lerakják a kamerát az asztalra és felvételt készítenek az egész beszélgetésről, amit a későbbiekben te magad is visszanézhetsz és kritikus szemmel elevenítheted fel a történteket. Másfelől azonban élvezettel mutogatják a leendő diákoknak és órahallgatóknak e felvételeket.

Legkeményebb esszénk úgy érzem, hogy a Gyermekirodalom lesz. Arra fel kell készülnünk lelkiekben nagyon. :D
Szóval mostanság a könyvtár kifejezetten gyakori látogatói vagyunk csak nehogy, úgy járjunk mint a Bolygóhollandi - David Jones legénysége, hogy eggyé vállunk a hajónkkal. Mondjuk Adrit ez kifejezetten nem fenyegeti, múltkor mondtam neki, hogy: - Adri ha nem megyünk be akkor buták maradunk. A válasza erre, (már nem lepődök meg e elmés okfejtéseken) az volt, hogy: - Nem Évi, azoknak kell órára járni akik buták. 
Szeretem az elméleteit. A legviccesebb az, hogy elsőre badarságnak hangzanak, de ha jobban belegondolsz mond valamit a csaj. Egyszer idézni fognak tőle az emberek az sicher.

"Gyerekek...a pasik itt olyanok, mint zöldség a levesben."

                                                    /Gáspár Adrienn, 2013/

 

Adriennel mostanában előjönnek a nyűgösségek, amikor szerintem néha legszívesebben meg akarna tépni, de hát istenem, ha egyszer olyan mint egy mormota. Gyerekek ez állandóan aludna. Reggelente rá sem nézek, mert félek hogy olyan a tekintete mint a Baziliszkusz kígyóé, ránézek és meghalok.

Na de holnap, a Harry Potter múzeumban megveszem Griffendél Godric kardját és megváltoznak az erőviszonyok. Nem nem fognak, beköszöntött hozzá a vörös hadsereg, úgyhogy srácok szerettelek titeket!! Az én utolsó szavaim is fel fognak kerülni 9gag-re. ---> Éva utolsó szavai és cselekedete: - Szép jó reggelt Adrienn! - majd széthúzta a függönyt.

 

XoXo É.