Blog

Dreams can come true! - part1

2013.10.24 21:28

Kedves Éva Kruppa előző blogbejegyzéséhez nem fűznék semmi. Még. Egyenlőre csak annyit üzennék kedves újdonsült élettársamnak: The battle begins!

Most viszont egy sokkal sokkal érdekesebb izgalmasabb midnenesebb napounkat fogom Neketek elmesélni. Igazából eddig ez volt a legjobb napunk itt Angliában. Készüljetek fel. Hosszúlesz. 

2013. október 13. - 3.45 am. 

 

Csapódik a szobaajtó. "Lányok?" Évivel felnézünk az ágyból, Rita áll az ajtóba. Édes drágám 1 órával előbb felkelt. Elnézte az órát. :D 

Gyorsan visszalküldük a szobájába és szundi tovább. Nem sokáig, ugyanis a buszunk 5.15-kor indult be, a belvárosba. Onnan pedig 6.10kor kezdődött a 3órás buszutazás Londonba, amit a lányok végigaludtak, nekem viszont nem jött álom a szememre (mi juthatna ilyenkor az eszembe.. tudjátok a TNT szám :D mindegy). Szóval odaértünk. Első gondolat: KÁVÉÉÉÉÉÉÉ!!!! Meg is találtuk a számunkra megfelelő kis regelizős kávézos helyet a Buckingham Palace Road-on. Kávé, napsütés, London, .... egészen gossip girl-ös is volt a szituáció, amig elő nem kaptuk a alufóliába csomagolt kis szendvicseket ... awkwaaard :D

 

Egy jó fél óra ücsörgés után továbbáltunk. Következő uticél: Peter Pan Statue! Hyde Park. 
Ehhez viszont át kellett vágnunk a Buckingham palota előtt. És mikor máskor akarnánk átmenni mint az örségváltás ideje alatt... De gondoltuk nem lesz para.. hét közepa van. CSak nem lesznek annyian. Aha! Én ennyi embert még életembe nem láttam. Sokkal többen voltak, mint amikor ezelőtt voltunk. Undorítóan sokan. Én nem is értem. Nyomják a fejüket a kerítéshez, és várják, hogy egyet pislogjon szerencsétlen katona. Vagy talán ara számítanak, hogy a Királynő kidobja nekik a bugyiját? Nemtudom. De én tuti nem tundék ugy élni, hogy minden nap 24 órán keresztül 3000 ebmer bámulja az ablakomat. Royal family ide vagy oda.
Na vissza a lényeghez. Átgyömöszöltük magunk a tömegen, és indult a séta a Hyde Parkoz. Odaértünk. Egy szó: gyönyörű! A legszebb hely a világon. A kedvenc helyem a világon (az ágyam után persze;)!!! Zöld rendezett fű, gyönyörű szobrok, hattyúk, vadludak, virágok, óriási fák,madár kaki. minden ami kell. Mókusok! Akik a tenyeredből esznek szó szerint!!! Mókust etettem a tenyeremből!!!!! Aztán csak mentünk, mentünk, lőttük a fényképeket. Azt se tudtuk hova nézzünk. És elértünk az uticélhoz. Az én uticélomhoz. Emlékeztek a régi Olsen ikres filmre? Amikor Londonba vannak, és az egyik csajt ide hozza a srác. a Pán Péter szoborhoz. Na a kis Adrika azóta el akar ide jönni. Meg könyörgöm! PÁN PÉTER! A mesék meséje! Kedvenc Disney mese! Annyira annyira jó volt:) Csak ültünk és néztük.

De sajnos tovább kellett álnunk.. nem ez volt az egyetlen uticél. Még csak most következett a java!!! Eljutni Watford-ig. a Potter Muzeumhoz. Jejejejejeeeee.. !!!!!!!!! Közbe kajásak lettünk elég rendesen, és bementünk egy kis pizzériába, ahol lányok pizzát és meg bolognai spagettit kértem, na már most kiderült, ha elvitelre kéred sokkal olcsóbb. Miért is ne? Fogtuk a kis kaánkat és kaptattunk végig az Oxford street-en a metróállomásig. 

És mint látjátok ez nem volt olyan egyszerű. Az Oxford C-rl kellett eljutni Watfordig. De meglepetésünkre minden átszállás sikerült. Sőt. Még kajálni is volt időnk a Finchley Road-on. A metróállomás közepén elővettük a kis dobozokat és nekiáltunk enni. Nem kevés ember nézett ránk furán, ... de a szükség nagyÚr! 

De odaértünk!!! másfél óra metrózás után!! Jejejeee! És mikor már azt hittük vége... kiderül h 45 perces séta a metróállomástól a buszmegálló, ahonnan a KÜLÖN POTTER JÁRAT indul.

egy kis videó...

https://plus.google.com/u/0/photos/116032528802509452686/albums/5924222668342649281/5938645507164995986?pid=5938645507164995986&oid=116032528802509452686

... to be continue ...

 

A.

 

Teljes cikk

Learning is for dumb people! by Audrey

2013.10.22 14:28

2013. október 22. - Kollégiuma szoba, radiátor

 

A jó időnek hivatalosan is vége. Eső, hideg, szél...szerencsére a hajunk még mindig király. No nem a Taftnak köszönhetően, hanem egy olyan elmés találmánynak, mint a sapka. Merthogy igen, sapka, sál, kesztyű nélkül ki ne tegyétek a lábatokat. Még jó, hogy van téli kabátom...ja várj!! ....NINCS!!!!

Szóval az elmúlt hetekben Adrienn legnagyobb örömére beindult a téli kabátkeresés és a tegnapi nappal be is fejeződött, mert megvettem a legszebb kabátot. :) Furcsa, de Adri ennek jobban örült, mint én magam. :D

A hideggel együtt a tanulmányaink is beindultak, hiszen már mindegyik óránknak tudjuk a vizsgakövetelményét, ami igen ijesztő. Szóbeli vizsga itt nem nagyon van. Kutatást, 3000-3500 szavas esszéket kell csinálnunk minden órára. Ez fogja adni a jegyünk 60%-át. Ezek mellett a jegyünk többi százalékát másfajta feladatok fogják kitenni. Pedagógia órán például azt a 40%-ot egy interjú keretében fogjuk megkapni, ami azt jelenti, hogy vannak megadott kérdések amiket ki kell dolgoznunk és azokból hármat fognak nekünk teljesen random felrakni. Ilyen kérdésekkel találkoztunk eddig, hogy nekünk mi a pedagógiai filozófiánk vagy egy olyan egyszerűen LÁTSZÓ kérdés, hogy miért szeretnél tanár lenni? Nos persze ezekre a sablonszerű válaszok nem jók, látniuk kell a szenvedélyedet a szakma iránt és persze ha hivatkozol különböző személyekre vagy írásokra, az emeli a százalékodat. Az egész interjút felveszik. Ez itt nagyon népszerű dolog. Lerakják a kamerát az asztalra és felvételt készítenek az egész beszélgetésről, amit a későbbiekben te magad is visszanézhetsz és kritikus szemmel elevenítheted fel a történteket. Másfelől azonban élvezettel mutogatják a leendő diákoknak és órahallgatóknak e felvételeket.

Legkeményebb esszénk úgy érzem, hogy a Gyermekirodalom lesz. Arra fel kell készülnünk lelkiekben nagyon. :D
Szóval mostanság a könyvtár kifejezetten gyakori látogatói vagyunk csak nehogy, úgy járjunk mint a Bolygóhollandi - David Jones legénysége, hogy eggyé vállunk a hajónkkal. Mondjuk Adrit ez kifejezetten nem fenyegeti, múltkor mondtam neki, hogy: - Adri ha nem megyünk be akkor buták maradunk. A válasza erre, (már nem lepődök meg e elmés okfejtéseken) az volt, hogy: - Nem Évi, azoknak kell órára járni akik buták. 
Szeretem az elméleteit. A legviccesebb az, hogy elsőre badarságnak hangzanak, de ha jobban belegondolsz mond valamit a csaj. Egyszer idézni fognak tőle az emberek az sicher.

"Gyerekek...a pasik itt olyanok, mint zöldség a levesben."

                                                    /Gáspár Adrienn, 2013/

 

Adriennel mostanában előjönnek a nyűgösségek, amikor szerintem néha legszívesebben meg akarna tépni, de hát istenem, ha egyszer olyan mint egy mormota. Gyerekek ez állandóan aludna. Reggelente rá sem nézek, mert félek hogy olyan a tekintete mint a Baziliszkusz kígyóé, ránézek és meghalok.

Na de holnap, a Harry Potter múzeumban megveszem Griffendél Godric kardját és megváltoznak az erőviszonyok. Nem nem fognak, beköszöntött hozzá a vörös hadsereg, úgyhogy srácok szerettelek titeket!! Az én utolsó szavaim is fel fognak kerülni 9gag-re. ---> Éva utolsó szavai és cselekedete: - Szép jó reggelt Adrienn! - majd széthúzta a függönyt.

 

XoXo É.

 

Teljes cikk

International Food Party

2013.10.11 12:54

Szépjóreggelt kedves olvasóság. Remélem ti is olya kellemesen ébrredtetek mint én... remélem  nektek is van egy lakótársatok aki hajnali fél12kor maxon mélynyomóval bömbölteti a minimált. De nézzük a jó oldalát, legalább blogolok egyet.

Amugy ezt egyszer már leirtam, csak ugyes módon (ne kérdezzétek hogy miért) kiléptem a böngészőből, MENTÉS NÉLKÜL.

Szóval... International Food Party... csapó kettő.

 

Már régóta tudtuk, hogy valamikor esedékes lesz egy ilyen kaja-buli megtartása, és mult szombaton sor is került rá. A lényeg az, hogy mindenki főzzőn süssön valamit, ami az ő sajár országára jellemző. Gondoltuk, a magyar lányoknak főzés terén ki kell tenniünk magunkért. 4 lány = 4 féle kaja

Az étlapon:

Gulyás leves

Lángos (foghagymával, tejföllel, sajttal)

Paprikáskrumpli

Kürtöskalács

Évivel mi csináltuk a gulyást meg a lángosokat. Már 5 körül nekiálltunk főzőcskézni a konyhában, ugyanis 8ra kész kellett lennünk. Én még futottam egy gyors kört a kisboltba ilyen apróságokért mint, répa a levesbe, meg tejfől a lángoshoz (felkészültek voltunk, mint mindig) addig Évi kezdte felforgatni a konyhát. Most részlehetzhetném, hogy mit merre hogyan csináltunk, de szerintem ennek a videónak midneki jobban örül majd: https://plus.google.com/u/0/photos/116032528802509452686/albums/5924222668342649281/5932425184236224290?pid=5932425184236224290&oid=116032528802509452686

 

7.52 - Az utolsó pillanatban, de elkészültünk mind a 4en a kajákkal. Lehet kicsit túlzásba is estünk. De nemszámííííít.Gondoltuk, legalább mindenkinek jut majd mindenből. Elindultunk 1 óriási lábos gulyással, 1 hatalmas tepsi lángossal, 6 gyönyörű kürtöskaláccsal, meg egy lábos p.krumplival. 

Megérkeztünk a Food partynak szánt, amugy pedig szemtelenül kicsi szobába. Mi értünk le eslőnek, lepakoltunk, (jó sok helyet elfoglalva) és vártuk a többiéeket. Aztán érkeztek. Ks tányérokkal, bögrékkel, (a kaját hozták ebbe). Lányokkal összenézünk, aztán le az asztalra a lábasokra. Upsz. Tényleg túlzásba estünk. sebaaaaaaj. 

Kis ismertetők után imdulhatott a ZABAAA! Ilyenkor a normális emberek nekiállnak megkóstolni a többi nemzet híres kajáit. És mit csinálnak a magyar lányok? Nekiesnek Anita paprikáskrumpliának, ugyanis megtudtuk a, hogy otthoni házi kolbász van benn. Szóval fogtuk alis műanyagtálakat, megpakoltuk aztán lecsücsültünk a sarokba és nosztalhiáztunk :D.

Persz utána kóstoltunk japán sushit, román húsgombócokat, francia bort, spanyolomlettet, német sört, és haddnemondjam tovább. 

Kimentem egy kcsit lebegőzni, mire visszaérek látom hogy K. Éva nagykórú meggörnyedve beszélget a németekkel. Ránézek, mondom mivan.. Csak annyit tudott erre mondani, hogy MENJÜNK!!! Aztán fogtuk a megmaradt gulyás és lángost, és spuriztunk fel a szobába, be az ágyba és kb egy óráig nem tudtunk megmozdulni.

Képek a galáériában: https://plus.google.com/u/0/photos/116032528802509452686/albums/5933476264964204961?ie=UTF-8

 

Aztán jött a kedvenc részem. A takarítás. Jejejejejeeeee.... másfél óráig vakartam a gáztűzhelyet. 

 

Azóta sincs körmöm....

 

A.

Teljes cikk

Tini-hiszti LEVEL 99!

2013.10.04 19:56

Ma ismét bementünk a városba. hogy vegyünk egy koncertjegyet. nem akármilyen koncertjegyet. BLUE koncertre fogunk menni NOVEmBER 7-én!!!!!! És mindössze 18 fontért. 

Na akkor mondom előröl. Évi tegap este súlyos letargiába esett amiatt, hogy kihagyja a Pesti Bruno Mars koncertet. Mondom nemáár.. itt vagyunk Anglia második legnagyobb városába, csak találunk valamit! Találtunk is.. lesz Pink, Fun, Thirty second to Mars, minden ami kell.. ezekkel csak az volt a baj, hogy a jegyek 60 fontnál kezdődtak... ami 2 havi ösztöndíjunk.... No thnaks! Keresgélünk tovább.. és BUMMMM!!! Blue koncert, november 7. Ááááá... gondoltam magamban... nekem nincs pénzem Blue koncertre... nézzük az árakat.. 18 font!! Hát a rikogatás kutya füle volt ahhoz képest amit én itt levágtam, ugyráltam táncoltam sikogattam rikogattam... 

Nekiálltunk online megrendelni a jegyeket. Én még sosenem csináltam ilyet. Nem mertem kattintani semmire sehogyan, aztán betelt a pohár és címet kerestünk. The Institute - Birmingham. Gyorsan ugrás a Goggle Map-re. 6 perc séta onnan, ahol kitesz minket a busz.

Másnap már fenn is voltunk a buszon. Ébresztpre keltünk! Annak ellenére, hogy nem volt reggel óránk! (remélem mindeki érzi a dolog súlyát!)

Nagy nehezen megtaláltuk a helyet, és 1 órakor már a kezünkbe is tartottuk a 2 gyönyörűséges jegyet! (Amik egyépként kb ugy néznek ki, mint otthon a falco jegyek...) De sebaaaaaaaj!!!!!! Kijöttünk a boltból és szabályosan ugrálni kezdtünk az utcán Birmingham egyik legnagyobb utcáján.... well done girls.

Még egy hónap! De ha rá gondolok már most liftezik egyet a gyomrom. Még egy dolog (nem is akármilyen) kihúzva a bakancslistáról!

Azóta se lehet levakarni a vigyort a képünkről!!!

 

Csak ennyit akartam ma. Muszáj volt leirnom. De most megyek, mert indulunk valamilyen Erasmusos buliba a városba! Kínájatok szerencsét!

 

xoxo

 

A. ♥

Teljes cikk

Kiugrunk a bőrünkből! :) :)

2013.10.03 15:15

Nem csak, hogy ezen a héten megtudtuk, hogy kapunk ösztöndíjat, de végre elkezdődtek a délutáni Societyk is. 

Felnőttesen bevalljuk, hogy mindig gyerekek fogunk maradni, és szeretjük a GLEE-t. Pontosítanám, imádjuk. Így az a hír, hogy a Newman Universityn is van Glee, ugyan itt Harmonicsnak hívják, teljesen megőrjített minket. Hétfőn volt az első óra. Már a legelején megbeszéltük, hogy ide mindenképpen fogunk menni, ennek ellenére is Adrit úgy kellett noszogatnom, hogy menjünk. Annyira rágörcsölt, hogy ő nem tud egyedül énekelni, hogy egyszerűen beszélni nem lehetett vele. Mikor már a teremben voltunk, akkor is azt mondta, hogy elmegyek mindjárt. Hiába mondtam neki, hogyha nem akarsz egyedül akkor nem kell. Calm down bro!!! Kis spoiler következik: Harmonics végén ott ölelgetett, hogy köszöni, hogy elhoztam ide. :D :D Bolond!!! De a legjobb féle. ;)

                                       

Hétfőn a Dance studioban volt az esemény megtartva. Körbe kellett állnunk, együtt beénekeltünk, kicsit ismerkedtünk egmással. Aztán közösen elkezdtünk dalokat énekelni. Greaseből is énekeltük a Summer Nightsot, persze igazi módon fiúk lányokkal szemben. Ja igen rengeteg fiú tag van!!! Teljesen visszakalauzolt a filmbe, egymással szemben énekeltünk és élveztük minden porcikánkkal a dalt. A fiúk nagyon szexik voltak, egyáltalán nem érzik kínosnak az egészet, ugyanúgy táncoltak ahogy a filmben a dal alatt. Nagyon muris volt. 
Aztán az egész bandát két részre osztották, két külön terembe és kis verseny keretében mindegyikünknek önállóan fel kellett dolgozni egy számot, aztán a végén előadni egymásnak. Mi az Iris c. számot választottuk, míg a többiek Bruno Mars Grenade számot énekelték. Nagyon jó délután elfoglaltság volt, és ez még csak nagyon egy bemelegítés volt. Minden hétnek meg lesz a maga témája és ezek fényében kell majd dalokkal készülni. Alig várjuk!!!!!
Reggel pedig Culture and Identity in Britain óránk volt,  Mindent Nagy-Britanniáról én ezt a címet adnám neki. Interaktív óra keretében megbeszéljük, Anglia földrajzát, politikáját, történelmét, szokásokat, etnikumokat, nemzeti különlegességeket. Nagyon izgalmas órának nézük elébe.

 

Kedden Jane és Debbievel kezdtük a napot, Education Studies in Early Years tanóra keretében. Eleve a terem elrendezésében is látod már, hogy milyen órrára számíthatsz, hiszen kevesen vagyunk és kör alakú asztaloknál ülünk. No meg két tanár egyszerre tartja az előadást egymást kiegészítve, közben viccelődve. Nagyon édesek együtt és felettébb élvezetesek ezek az órák. Mindig kíváncsiak a saját élménybeszámolókra, így erre a momentumra elég sok időt szentelnek. Pedagógia tantárgyból hála istennek már sok dolgot megtanultunk, amiket most mondanak el még egyszer, így lehetőségünk van kicsit kényelmesebben elsajátítani angolul a szakszavakat, azonban nyilvánvalóan rengeteg új dologgal és történelmi személlyes találkozunk,a mit Magyarországon például nem tanítottak. Vizsgafeladatunk a 3000 szavas esszé írása, így majd rengeteget kell kutakodnunk a könyvtárban, de legalább szemezgethetünk a szakdolgozatunkhoz is a témákból.

Este sor került az első röplabda edzésre, amit én és Adri alapítottunk, nem nagy reményekkel. Hiszen új Society révén nem sok esélyt látván bennünk, az edzésünket is kedd estére fél 9-től 10-ig rakták, így még inkább nem láttunk esélyt arra, hogy sokan jönnek el. Felraktuk a hálót, megérkeztek a röplabdák és folyamatosan szállingóztak be az emberek, úgy hogy a végén 21!!!!! ember jött el az eseményre. Azóta is kapom az üzeneteket facebookon idekenektől, hogy a következőre ők is szeretnének jönni. Nagyon meglepődtünk Adrival. A sportszervezet elnökei is amikor bejöttek kikerekedett a szemük, hogy mi az Isten ingyen alkoholt osztogatnak???!!! Hát NEM drágáim, nesze toll a fületekbe, ennyien szeretnének röplabdázni. Előttünk a férfi kosáredzésen 6 voltak!!!

3 csapat alakult és kis káosz után, de elkezdődött a játék, Nagyon élvezte mindenki. Voltak viták, veszekedések, hogy nem jól számoltuk. Tehát teljes szenvedéllyel csinálták és nagyon jól sikerült a végén!!! Ma Student Union irodájába lemenve mondták, hogy következő évben rendes sportfoglalkozássá fogják felemelni a dolgot és edzőt fognak hozzá kérni, hogy rendes edzés legyen majd!!! 

Adrival visszafele a kollégium folyósoján nem mentünk hanem szálltunk, repültünk az örömtől. Még egy órát itt ugráltunk a szobánkban és igazi lány lévén, aki örömében és bánatában is nasizik, ZABÁLTUNK!!!!

                       

 

Szerdán kicsit mászkálni mentünk a városba. Találtunk egy hatalmas információs házat, tele turistákkal így a következő programokra leltünk!
Először elmentünk ChinaTownba, a Kínai Negyedbe és beültünk egy étterembe. Nos...3 asztalnál ültek a hatalmas gyönyörű étteremben, mondanom sem kell, hogy mi voltunk egyedül nem ferdeszeműek. A főnök abban a minutumban hogy lelültünk, ezt így hidjétek el, ahogy mondom az aztalaon levő pálcikák mellég két kanalat és két kés rakott!!!! és a tv-ben menő kínai műsort átváltotta CNN-re. Na mi ez ha nem diszkriináció?? :D
Mellesleg pálcikával ettünk, a videón láthatjátok is édes Adri, hogy eszik életében először pálcikával. :D Istenit ettünk!!!! (video: https://plus.google.com/u/0/photos/116032528802509452686/albums/5924222668342649281/5930607168338956514?pid=5930607168338956514&oid=116032528802509452686)

 

 

Majd cukrászádát kerestünk és ettünk két hatalmas fánkot. Összefut a nyál a számban ha rágondolok. Legközelebb felvásárlom az egész készletet.

Tervezett programjaink a KÖZELjövőben:

- hétvégén FoodPArty, ahova gulyással és lángossal készülünk. 

- Liverpool Beatles kirándulás jövő hétvégén

- BLUE KONCERT október 27-én. Vááááááááááááááááááááááááááá.

- Állatkert, hogy kicsit hazatérjünk!!!

- SeaWorld.

- Nomeg a Disney jégtánc!!!! *o* :D :D

 

XoXo

É.

Teljes cikk

Returners Week.

2013.10.01 16:13

Kissé beteg lettem. Ahogy itt mondják "Elkaptam a Freshers Flue-t".  De Évi meg az ACC+ADVIL kombó még életben tart. Pont elég erőm van ahhoz, hogy elmeséljem nektek a múlt hetünket. Ha azt hinnétek, hogy a a gólya héttel vége volt a mulatozásnak.. nagyon tévedtek. Azzal a kivétellel, hogy a héten megkezdődtek az óráink is.  

 

Hétfőn nem volt óránk, este volt a 90-es évek party, de mivel másnap óránk volt reggel 9kor ezért, csak éjfélig maradtunk, amugy sem voltak sokan. Csak beszélgettünk egyet a többiekkel aztán feljöttünk alukálni.

 

Kedd - legeslegelső óra: Education in early years. Ha magyarul akarjuk mondani, akkor "oktatás az eslő években" (nyersfordítás: Adrienn Gáspár)

Az óra fennt volt a könyvár második emeletén egy üveges terembe. Gyönyörű hely. Az órát Debbie és Jane tartotta, akik, ahogy a LóthLilla kolegina mondaná "Tündérmogyoróbékakirályfilányok". Egyszerre megismertek minket, mert már beszélgettünk velük egy jót tavaly Sopronba, mikor meglátogatták egyetemünket. Nagyon kedvesen voltak velünk, mondták, hogy szóljunk ha gyors a tempó vagy ha nem értünk valamit. Ez az óra olyan, mint otthon a pedagógia órák Varga László tanár Úrral. Csak midnen angolul, ami sokkal de sokkal nehezebbé teszi a dolgokat. De Debbie és Jane rengetek humort, interaktív dolgokat tesznek bele a dologba és így much more élvezhetőbb a dolog. Hazajöttünk és kidőltünk.  

Este egy kis senses bar, ahol DJ Battle volt. Szintén nem huztuk sokáig. De Liam, a sport ügyek intézője az egyetemen közölte velünk, hogy sikerült időpontot találni a röplabdának. Ugyanis eddig nem volt az egyetemen röpi. És akkor jöttek a magyar lányok... már egy hete rágtuk a fülét, és tessék itt az eredménye. Keddenként fél9-10ig miénk a tornaterem. Ingyen.

 

Szerda

Aludtunk amíg lehetett! Délután egy kis gym, aztán készülés az estére. PopWorld! Again! Ja és még előtt emlékszem Évi fincsi vacsijára. Hmmmm... piritott tészta.. szója szósszal. Soksoksok pirított zöldséggel. :D Kár h nem szeretem a kínait :D (de téged szeretlek Évi :)

Na szóval PopWorld! Egyenpóló. Az összes Newman-es diák rózsaszín pólóba virított. A fiúk is. Ez volt a belépő a VIP szektorba. Zene - régi pop rock számok, mint Backstreet Boys, S Club 7.. stb. Azok a jó kis énekelhető számok :)  Tele volt a hely héliumos lufikkal. Anitával egymásra néztünk.. és már nem volt visszaút.. sorba szedtük  le a lufikat és szivtuk be a héliumot mint az óvodások! Élveztük nagyon! :)

Csak mint mindig most is 2kor bezár a bazár. De nem is volt baj, mert másnap óránk volt reggel.

 

Csütörtök

Ismát suli, ismét egy 2 és fél órás óra. Children Literature (gyermekirodalom). Kicsit kókadtan, de nagy izgalommal ültünk be az órára! Évi nagyon élvezte, nekem kicsit rossz volt, hogy nem tudtam nagyon hozzászólni a dolgokhoz, nem azért mert nem tudok megszólalni angolul, hanem mert egyszerűen nem ismertem azokat az angol gyerekkönyveket, amikről ment a beszélgetés. Olyanokről volt szó, hogy neked kis korodben ezt vagy ezt olvasta édesanyád, meg hogy kedvenc íród, mondtam volna én a Móre Ferencet meg a Bicebócát, de nem hiszem hogy értették volna a dolgot. Na mindegy.Igyekszem felzárkózni angol irodalom terén! :)

Este: Senses bar - Ének verseny. Olyan volt, mint egy kis min X-faktor. Zsűrivel, öltönyös műsorvezetővel, kisfilmekkel a versenyzőkről. Nagyon komoly volt! :) Egyik britt lány is énekelt, akivel jóba lettünk (Jodie). Másodiklett! :)

 

Péntek

Kínos, de foggalmam sincs mit csináltunk pénteken. Nem emlékszem. Eszte volt egy St. Trinians néven futó buli, ahol mindekinek sulis engyenruhába kellett mennie :D persze mi nem abban mentünk, mivel nem volt s efehér ingünk, se nyakkendőnk. Meg nem is volt annyira jó a bulika. Korán fenn voltunk már a szobába és alukáltunk.

 

 

Ennyi voltam mára. Keresen valahol egy orrspay-t mert már nem kapok levegőt! Meg kezd elműlni a sprepsils hatása. De nem feküdhetek ki. Este röpi van! wuuuh-wuuuuh :)

 

Jövünk amint tudunk. 

 

xoxo

 

A.

 

Teljes cikk

BENEDEK NAPRA

2013.10.01 16:08

Kedves iskolánk kérésére, készítettünk egy rövid kis videót Anitával és Ritával karöltve.

 

Watch it, enjoy it!!!

https://plus.google.com/u/0/photos/116032528802509452686/albums/5924222668342649281/5929531887381933074?pid=5929531887381933074&oid=116032528802509452686

 

A.

Teljes cikk

A Tó

2013.09.30 12:51

Megtaláltuk a helyünket Adrival!

Közvetlenül az egyetem mellett van egy gyönyörű tó. Amikor jó idő van itt Birminghamben, nos azt ki kell használni, mert ritka mint fehér Zorró.

Aznap is így történt mikor Adrival  eldöntöttük, hogy uccu ki az ágyból, most elmegyünk felfedezni a környéket. A tó maga teljesen el van kerítve, persze azért vannak beugró részek ahol le lehet ülni padokra és piknikezni egyet mondjuk, de közvetlenül körbejárni a tavat nem lehet. Elviekben. Gyakorlatban mondom sem kell mi azért megtaláltuk a módját. Találtunk egy kis rejtett ösvényt, ahol szó szerint át kell verekednünk magunkat a dzsungelen, de megéri, mert kalandos és utána gyönyörű kilátás vár ránk. 

Tudom, hogy ha azt mondom, itt még a fű is zöldebb, akkor az a reakció, hogy jó ezt nem kell...persze nyilván jól érzitek magatokat...blablabla...de itt tényleg zöldebb, gyönyörű gondozott zöld fű van mindenütt!!!


Visszatérve, kicsit nehézkesen kerültük meg a tavat, szántóföldeken kellett átmenni, majd kitérni kicsit az útra, de végül eljutottunk egy parkhoz, ami egy kis emelkedőn volt, így fenséges kilátás nyílt a tóra. Leheveredtünk egy kicsit, spanyolok kifeküdtek...nem bírta a cigány a szántást, de ezt már a legelején sejteni lehetett amikor shoppingolós ruhában jelent meg nekem, mikor mondtuk kirándulni megyünk. :D
Mikor aztán a napi D vitamin bevitel is megtörtént, összeszedtük magunkat egy Jump fotóra. :) 

Este még leültünk Adrival a tóhoz egy kicsit a romantikus helyünkre. :D Naplementekor a legizgalmasabb egyrészt azért mert Naplemente :D másrészt azért mert 7 óra körül az összes sirály a tó közepére gyűl aludni és kb 2 méterrel a fejünk felett repülnek el, de rengetegen. A hátunk mögött van egy hatalmas leejtő az út túlaloldalán, ahonnan gágogást hallottunk de ugye nem láttunk semmit, Adri el kezdett válaszolni a hangoknak (megszokás gondolom), hogy - Mondjad kicsim, mi a baj? Erre vagy 20 vadkacsa 1 méterrel a fejünk felett kirepült a sövény mögül, úgy hogy mi csak visítani tudtunk meglepődésünkben. 
Valahonnan meg kell szereznünk a térfigyelő kamarák felvételét!!! :D

Azóta sokszor visszajárunk a helyünkre olvasni, meg álmodozni egy kicsit. Amíg itt vagyunk az a mi helyünk lesz. :)

Teljes cikk

Freshers week

2013.09.16 00:00

Szépjóreggelt kedves olvasóság! A legőszintébb elnézéseteket kérjük, amiért kb 1 hete nem irtunk ide... de kezdenek beindulni az események. Ha ez vigasz, akkor mindekit meghívok ma este egy sörre a PopWorldbe... csak érjetek oda :D ;)

 

Na szóval. A múlt hét... ajjajjajjj. Freshers week (gólya hét). Olyan volt, mint amilyennek gondoljátok hogy volt. :D Buli buli hátán, tanítás még nuku.

 

HÉTFŐ - Traffic Party. 

A Lényege az volt, hogy mindenkinek zöld, sárga vagy piros ruhát kellett viselnie, annak függvényében, hogy milyen a 'családi állapota' :D  Én tiszteletemet tettem egy zöld zoknival. Ennyi volt a nagy beöltözés. Szintán hatalnas buli, nevetés, tánc, ökörködés. Rengeteg új embert megismertünk.

 

Kedd - Bowling night. 

Ezt az estét skippeltük, mert ez benn volt a városba, és mint csóró erasmusosok inkább kihagytuk, és lenéztünk a sensesba, ahol RnB party  volt.

 

Szerda - I ♥ Tom's mum

Ez a buli is benn volt a városba, a Walkabout nevű helyen. Mint megtudtuk, ide már korábban meg kellett vona venni a jegyet, ugyanis a VIP pólók, amiket a Newman diákoknak készítettek elfogytak... Így hát fogtunk egy taxit, és poló és jegy nélkül mentünk be a centerbe. Aztán ott valahogy sikerült szerezni karszallagot, és igy lejutottunk a többi Newman-es diák közé az alsó VIP terembe. És ott mulattunk hajnalig. Mikor az elsó terembe zártak, felmentünk a felsőba és ott folytattuk. Vagyis folytattuk volna, ha nem lett volna a terem tele öltönyös 40es japán bácsikkal akik ott ropták a táncparkett közepén, és egyre és egyre közeledtek. A spanyol fiúk ezt nagyon viccesnek tartották és még biztatták is őket. A lányokkal viszont takarodót fújtunk! Fogtunk egy 12 személyes taxit és irány vissza a koli. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy a gatyánakt is rá fizetjük a taxira, közölném, hogy meg vagyunk áldva 2 alkudni remekül tudó spanyol lánnyal, akik oda és visszafele is majdnem felére alkudták a taxipénzt!

Well done Clara and Lua ;)

 

Csütörtök - Heroes vs. Villains

Igen. Ez az este igérkezett a legkirálybbank! Évinek megvolt a macskanő jelmeze, nekem meg a Kung fu Pandám (sapka). De aztán ugy döntöttünk a végén, hogy inkább hanyagoljuk ezt az estét, a szervezetünkre és a pénztárcánkra való tekintettel. Így inkább mentünk a TV szobába és spanyol barátainkkal megnéztük Brad Pitt legujjabb legzombisabb filmjét, a World War Z -t :) Jó film nagyon. Voltak sikogatások, röhögőgörcsök. Aztán a végén rájöttünk, hogy sokkal  jobban jártunk így, mintha lementünk volna a bárba.

 

Péntek - Neon Party

Ajjajjajj. A legeslegjobb buli volt a héten. (Még szerencse, hogy előző este répihentünk egyet) Úgy képzeljétek el, hogy kibővítették a bárt, és ahol alapból a menza van, oda felhúzztak egy falat (!!!!) és lett egy hatalmas nagy tánctér. A bejáratnál kaptál neon karkötőket, arcfestéket, mindent ami kell. Mindenki szines cuccokban, telefestett arccal, kézzel, lábban, mindennel. Közbe neon fények, lézerek, füstgép .... hatalmas jól nézett ki az egész.  Csak mint általában, most is 2-3 körül bezár a bazár. A végére az összes angol hazament aludni, csak mi, a kis erasmusos csoport (akik otthon csak ilyenkor melegednek be igazán) tartottuk a frontot. De ennek ellenére is, azt mondom, hogy ez a buli feltette az i-re a pontot!

 

A héten napközben is éltünk amugy, csak azok nem annyira említésra való dolgok. Aludtunk, ettünk, filmeztünk... Ja! És elkezdtünk járni a gymbe. Naponta minimum 1 óra. Megvettük a havi bérletet. :)

 

Én ennyi voltam már.

 

Igyekszünk felzárkózni.

 

xoxo

 

A.

 

Teljes cikk

Nagybevásárlás. csapó kettő

2013.09.15 10:30

Szépjónapot mindenkinek!

 

Éva kollegináával megtárgyaltuk a dolgokat, és ugy döntöttünk, higy lehetetlen minden napounkkat leirni.. meg már igy is majdnem egy héttel le vagyunk maradva. Szóval innentől fogva csak az iviccesebb, leirandásra méltó részeket fogjuk megosztani veletek :)

 

Ilyen volt például a múlt vasárnapi nagybevásárlás. Elindultunk otthonról a piros kis bőröndömmel és hogy majd megveszünk egy két cuccot. Aztán út közben meg nem tudom miért, de elkapott minket a harci ideg, hogy mi aztán nem foguk 3 naponta bebuszozni a városba és mindig megvenni a cuccoka.. és igy jött a nagybevásárlás ötlete.. nem is nagy .. óriási! Úgy kell elképzelni, mikor mi otthon bevásárolunk nyaralás előtt.. 3 karton víz, 3 kiló kegyét zöldségek, gyümölcsök, rengeteg nachos... yoghurtok,krumplim hagyma, élesztő.. minden ami kell. Évi egyszer elment asszem pont élesztőt keresni.. engem meg ott hagyott a bevásárlóközpont közepén a jól megpakolt kosárral. Ha nem három, akkor egy ember sem röhögött pofán mikor megláttak hogy ott támasztom az az óriás monszumot... az egyikk még nagy pofával közölte is hogy 'Nice.. nice'...

A pénztárnál elkaptunk 3 némert erasmusos csajt, akik segítették hazacipelni a dolgokat. Nélkülük nemtudom hogy hogy jutottunk volna haza. (Tele kisbőrönd, 2 óriási szatyor, + 3 katron víz)

De legalább azóta se voltunk vásárolni.

 

Este pedig kezdötökk a Freshers week. Már mindenki erre volt rápörögve mióta itt vagyunk. 9 körül jötttek hozzánk a drinking roomba egy kis játékra.. (voltunk kb 20an) aztán innen közösen mentünk le a sensen bárba, ahol sokkal nagyobb party várt minket, mint amire számítottam. Lézerfények, füstgép, regetek ember, tánc, minden ami kell. Egész este táncoltunk, röhögtünk, ismerkedtünk... egészen zárásig. És itt jön a probléma.. az ZÁRÁS. Angliába már 1 után lövik a pizsit.... Fura volt nagyon. De ez hol akaály? Erre való a drinking room. a Spanyol haverokkal ott folytattuk és abba sem hagytuk hajnalig.

 

to be continue...

 

A.

Teljes cikk
1 | 2 | 3 >>

Téma: Blog

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása

Blog

Dreams can come true! - part1

2013.10.24 21:28
Kedves Éva Kruppa előző blogbejegyzéséhez nem fűznék semmi. Még. Egyenlőre csak annyit üzennék kedves újdonsült élettársamnak: The battle begins! Most viszont egy sokkal sokkal érdekesebb izgalmasabb midnenesebb napounkat fogom Neketek elmesélni. Igazából eddig ez volt a legjobb napunk itt...
Teljes cikk

Learning is for dumb people! by Audrey

2013.10.22 14:28
2013. október 22. - Kollégiuma szoba, radiátor   A jó időnek hivatalosan is vége. Eső, hideg, szél...szerencsére a hajunk még mindig király. No nem a Taftnak köszönhetően, hanem egy olyan elmés találmánynak, mint a sapka. Merthogy igen, sapka, sál, kesztyű nélkül ki ne tegyétek a lábatokat....
Teljes cikk

International Food Party

2013.10.11 12:54
Szépjóreggelt kedves olvasóság. Remélem ti is olya kellemesen ébrredtetek mint én... remélem  nektek is van egy lakótársatok aki hajnali fél12kor maxon mélynyomóval bömbölteti a minimált. De nézzük a jó oldalát, legalább blogolok egyet. Amugy ezt egyszer már leirtam, csak ugyes módon (ne...
Teljes cikk

Tini-hiszti LEVEL 99!

2013.10.04 19:56
Ma ismét bementünk a városba. hogy vegyünk egy koncertjegyet. nem akármilyen koncertjegyet. BLUE koncertre fogunk menni NOVEmBER 7-én!!!!!! És mindössze 18 fontért.  Na akkor mondom előröl. Évi tegap este súlyos letargiába esett amiatt, hogy kihagyja a Pesti Bruno Mars koncertet. Mondom...
Teljes cikk

Kiugrunk a bőrünkből! :) :)

2013.10.03 15:15
Nem csak, hogy ezen a héten megtudtuk, hogy kapunk ösztöndíjat, de végre elkezdődtek a délutáni Societyk is.  Felnőttesen bevalljuk, hogy mindig gyerekek fogunk maradni, és szeretjük a GLEE-t. Pontosítanám, imádjuk. Így az a hír, hogy a Newman Universityn is van Glee, ugyan itt Harmonicsnak...
Teljes cikk

Returners Week.

2013.10.01 16:13
Kissé beteg lettem. Ahogy itt mondják "Elkaptam a Freshers Flue-t".  De Évi meg az ACC+ADVIL kombó még életben tart. Pont elég erőm van ahhoz, hogy elmeséljem nektek a múlt hetünket. Ha azt hinnétek, hogy a a gólya héttel vége volt a mulatozásnak.. nagyon tévedtek. Azzal a kivétellel, hogy a...
Teljes cikk

BENEDEK NAPRA

2013.10.01 16:08
Kedves iskolánk kérésére, készítettünk egy rövid kis videót Anitával és Ritával karöltve.   Watch it, enjoy it!!! https://plus.google.com/u/0/photos/116032528802509452686/albums/5924222668342649281/5929531887381933074?pid=5929531887381933074&oid=116032528802509452686   A.
Teljes cikk

A Tó

2013.09.30 12:51
Megtaláltuk a helyünket Adrival! Közvetlenül az egyetem mellett van egy gyönyörű tó. Amikor jó idő van itt Birminghamben, nos azt ki kell használni, mert ritka mint fehér Zorró. Aznap is így történt mikor Adrival  eldöntöttük, hogy uccu ki az ágyból, most elmegyünk felfedezni a környéket. A tó...
Teljes cikk

Freshers week

2013.09.16 00:00
Szépjóreggelt kedves olvasóság! A legőszintébb elnézéseteket kérjük, amiért kb 1 hete nem irtunk ide... de kezdenek beindulni az események. Ha ez vigasz, akkor mindekit meghívok ma este egy sörre a PopWorldbe... csak érjetek oda :D ;)   Na szóval. A múlt hét... ajjajjajjj. Freshers week (gólya...
Teljes cikk

Nagybevásárlás. csapó kettő

2013.09.15 10:30
Szépjónapot mindenkinek!   Éva kollegináával megtárgyaltuk a dolgokat, és ugy döntöttünk, higy lehetetlen minden napounkkat leirni.. meg már igy is majdnem egy héttel le vagyunk maradva. Szóval innentől fogva csak az iviccesebb, leirandásra méltó részeket fogjuk megosztani veletek...
Teljes cikk
1 | 2 | 3 >>